top of page
Achtergrond 001.jpg
Acts logo witte stip website.png

"Theater, opnieuw een feest"

Seizoen 2023 - 2024

Affiche Zonnesteek proef.jpg

Vrijdag 20 - Zaterdag 21 - Zondag 22 - Maandag 23 oktober 2023

"Zonnesteek"

Eric Chappel - vertaling: Paul Hof

Bewerking en regie: Mark Riské

Met: Magda Van den Berghe, Naine Proost, Leslie Van Looy, Djordy Faes, Koen Hoes, Glenn de Rooij

Bart en Frie zijn hoognodig aan vakantie toe en arriveren vermoeid in de Spaanse vakantievilla van Frie’s baas. Maar dan merken ze dat Bart per ongeluk een verkeerde koffer heeft meegenomen uit het vliegtuig. Met maar liefst twee miljoen aan, ongetwijfeld gestolen, geld erin! Een artiestenpaar, dat ook in de villa meent te mogen logeren, eist deze "buit" voor zichzelf. Maar Bart laat zich niet zomaar de kaas van zijn brood eten. Totdat de levensgevaarlijke bankrover zijn geld even komt terughalen. Of is hij werkelijk een inspecteur van politie, zoals hij beweert?

Vrijdag 1 - Zaterdag 2 - Zondag 3 - Maandag 4 december 2023

"Het eerste mirakel van het kindje Jezus"

"De poezemuis"

Dario Fo

Artistiek Advies: Eddy Hollants

Met: Mark Riské

“Het eerste mirakel van het kindeke Jezus” vertelt op een spannende en grappige manier het bekende verhaal van de geboorte van Jezus, de komst van de drie koningen, de dreiging van Herodes en de vlucht naar Egypte. Eens de heilige familie in Egypte is aangekomen, volgt een hilarisch verhaal over het eerste mirakel dat het kindeke Jezus daar zou hebben gedaan.

“De poezemuis"  Deze fabel stamt uit de dertiende eeuw en werd gevonden in de Provence. Het gaat over het eeuwige slachtoffer: “de misleide echtgenoot”, de papieren man. In al deze verhalen krijgt de wettige stro-echtgenoot genadeloos op z’n donder. Er wordt om hem gelachen en hij krijgt de kletsen.

02 Affiche Kindje proef boekje.jpg
03 Affiche Ligstoelen boekje.jpg

Vrijdag 9 -Zaterdag 10 - Zondag 11 - Maandag 12 februari 2024

"Ligstoelen"

4 eenakters van Jean McConnell

Regie: Mark Riské

Met: Daisy Mortelmans, Magda Van den Berghe, Elien Meuleman

De Zwarte Piet

Marion ontdekt dat, door een speling van het lot, haar leven vergald is door haar oudere zuster Deborah.

Jong verwelkt

Het relaas van een tot ondergang gedoemde moeder - dochter
relatie.

Gekeerd tij

Gepensioneerde directrice juffrouw Westlaken ontdekt dat ze haar vroegere fouten niet kan ontlopen. Julia, een ex leerling van haar heeft de ideale gelegenheid voor wraak en gerechtigheid.

Cruise Capriolen

Jeanne en Gerardine komen elkaar tegen op een cruise. De
overheersende Gerardine met ervaring op cruises probeert Jeanne te imponeren. Maar of dat lukt...

Zaterdag 9 - Zondag 10 maart 2024

Tour de chant 2

"Ik ben je nog niet vergeten"

 Mark Riské - Dirk Peeters

Een keuze uit het enorme repertoire van Will Ferdy. Liedjes als "Iemand voor iemand zijn", "De Zee", "Ik verlang naar jou", "Dag Winter", "Muziek", ....

Met ook aandacht voor de prachtige vertalingen die hij maakte van een aantal Brel liederen: "Mijn vlakke land", "Ik weet niet eens", Men vergeet niets" en uiteraard ook "Met alleen maar de liefde".

04 Affiche Tour 2def.jpg
05 Affiche Charlotte def.jpg

Vrijdag 12 - Zaterdag 13 - Zondag 14 - Maandag 15 april 2024

"Charlotte" 

Jan Christiaens sr

Regie: Mark Riské

Met: Magda Van den Berghe

Charlotte, geboren in 1900, heeft haar koffer gepakt en is klaar om te vertrekken naar een home. Aan de hand van voorwerpen die ze uit een oude koffer opdiept, vertelt ze haar leven. Haar jeugd in het kadaster tijdens de eerste wereldoorlog, haar mislukte huwelijk, het afscheid van haar dochter en hoe ze op latere leeftijd de liefde van haar leven ontmoet.
Een voorstelling vol emoties, soms tragisch, maar altijd ontroerend door haar eenvoud en ontwapenende humor. Herkenbaar voor velen, boeiend voor iedereen.
.

Vrijdag 31 mei - Zaterdag 1 - Zondag 2 - Maandag 3 juni 2024

"Nie mé mij hé"

Frank de Kaey

Regie: Mark Riské

Met: Magda Van den Berghe, Daisy Mortelmans,
Leslie Van Looy,
 Djordy Faes, Koen Hoes, Glenn de Rooij 

Omwille van gezondheidsredenen wordt Jeanine, ex cafébazin van ‘Het Dokske’ door haar zoon verplicht om haar intrek te nemen in Residentie ‘Ochtendgloren’, het duurste en meest luxueuze Woon-Zorg-Centrum van België. Ze wordt er hartelijk ontvangen door Gérard, kolonel-op-rust, en iets minder hartelijk door Anne-Sophie, gravin Agie de Sandhoven. Beetje bij beetje en met heel veel humor, leren ze elkaar beter kennen en komen verrassende geheimen uit het verleden naar boven.. 

06 Affiche Niet met mij def.jpg
bottom of page