Webachtergrond 002.jpg
Acts logo witte stip website.png

"Een nieuwe hoop"

Seizoen 2021 - 2022

Zomaar ... Riské

Vrijdag 24, Zaterdag 25, Zondag 26 september 2021 - Den Beulebak 

In" Zomaar ... Riské" brengt Mark een bloemlezing uit zijn vroegere
theatershows aangevuld met nieuwe liedjes en conférences.

En zoals we weten, "never change a winning team" Dus live begeleiding van Duo Melodie. 

Voor deze show aangevuld met special guest: Yannie.

Er verschijnt ook een Cd met de gelijknamige titel. Met onder andere enkele nummers van Will Ferdi en Jef Burm er op: Zeg mij Barman, Ballons, Elke dag opnieuw, Brussel g’héd main hét gestoale, Kom Tania. Verder: Merci Lowie, Antwarepe ik zien oe zoe geire, Wat een geluk, Droeve Clown, Zo puur kan liefde zijn, Aan het strand van Oostend, Sway, Solamente una vez, Love changes everything.

Verhalen titel

01 Affiche Zomaar Riské boekje.jpg
02 Affiche Happily Varken boekje.jpg

Het hautaine varkentje & One Little Lie

Dario Fo - Eddy Van Ginckel

Vrijdag 8, Zaterdag 9, Zondag 10, Maandag 11 oktober 2021 - Den Beulebak

“Het hautaine varkentje”

Toen onze Eeuwige Heilige Vader het varken schiep, hoopte hij niet dat Hij er met dit varken een zwijnenstal van zou maken. Zo begint dit komische sprookje over het varken en zijn wijfje Erica, waarbij de hemel en God de Vader een belangrijke rol spelen en het varken toch iets intelligenter lijkt te zijn als verwacht.

“One little lie”

Wie zegt dat hij nog nooit in zijn leven heeft gelogen, is een,… leugenaar.’ Soms liegen we uit egoïsme, soms is het een ‘leugentje-om-bestwil,’ en af en toe kan een leugen ons zelfs het leven redden. We staan er alleen niet bij stil. Ook bij de gevolgen van één klein leugentje staan we niet  stil. En dat zou misschien wel eens interessant kunnen zijn. 

Met Leslie Van Looy en Mark Riské.

De Komediant

Donald Churchill - Vertaling: Frans van de Velde - Bewerking: Mark Riské

Vrijdag 10, Zaterdag 11, Zondag 12, Maandag 13 december 2021 - Den Beulebak

Het zal je maar gebeuren!

Plots moet je het werk van een collega schilder gaan afwerken. Er is al vertraging, want deze collega moest forfait geven. Een zenuw gekneld in de rug en… platliggen.

Maar geen nood, je hebt toch nog drie dagen tijd om één kamer te schilderen. Dat moet lukken, want je kan ongestoord werken. De bewoners zijn nog drie dagen met vakantie. Maar…

Dan blijkt dat de vrouw des huizes toch al thuis is en niet zo gediend blijkt met de schilderwerken. Daarenboven komt er onverwachts bezoek van ene Vera… en dat maakt de situatie er niet eenvoudiger op.  Je zou liever naar huis gaan en deze klus laten varen, maar mevrouw des huizes beslist daar anders over… Miserie, miserie, miserie… of keert het tij en wordt het toch nog een gezellige klus?

Met Magda Van den Berghe, Daisy Mortelmans en Leslie Van Looy.

04 Affiche Komediant boekje.jpg
07 Affiche Kartel boekje.jpg

Betrapt in het kartel, pikante kantjes van het politieke spel

Roel Verhaert - Bewerking: Mark Riské

Vrijdag 4, Zaterdag 5, Zondag 6, Maandag 7 februari 2022 - Den Beulebak

‘Betrapt in het kartel’ vertelt het tumultueuze verhaal van de verkiezingsstrijd in het dorpje Opdebeek. Daar zijn twee erg verschillende kandidaten in de running voor het burgemeesterschap.

Marcel Verhoeven is zaakvoerder van een doe-het-zelfzaak en heeft enkele trouwe vrienden die samen met hem campagne voeren. Marcels tegenstander, de knappe en progressieve Citta Renovita, heeft een overtuigend kiesprogramma.

De twee gaan in hun strijd voor de eerste plaats tot het uiterste, met wel erg opmerkelijke gevolgen…. 

Met  Pierre Van WeertMagda Van den Berghe, Christiane Vreijs,  Kenji Raeymaekers, Sonia Wilmet, Ida Verhulst, Glenn de Rooij, Koen Hoes, Djordy Faes,  Mark Riské, Hugo De Beul

Twee vrouwen... alleen

Fons Vinck & Dario Fo

Vrijdag 11, Zaterdag 12, Zondag 13, Maandag  14 maart 2022 - Den Beulebak

“Amsterdam Blues”
Amsterdam op een te vroege ochtend als Kathy er doelloos door de straten loopt. Ze kon de situatie thuis niet meer aan en is gevlucht. Daar komt ze in contact met Nelly en ook met Sandor, een zigeuner die met zijn viool wat geld bij elkaar tracht te krijgen. Kathy vertelt bewogen haar verhaal. Hoe totaal onverwacht de liefde op haar weg kwam, maar hoe grillig de dingen kunnen lopen. Als de regen tegen de ruiten zwiept is het of ze de viool van Sandor hoort , de blues van Amsterdam.

“Een vrouw alleen”
Een typische vrouw, haar wereld is haar gezin. Geen huisvrouw zoals we die kennen: sloffen, schort, krulspelden. Nee, onze vrouw kleedt zich volgens haar beeld van de moderne vrouw zoals het ons door TV, bladen en seksbladen voorgeschoteld wordt. Deze vrouw heeft alles, behalve het belangrijkste: gerespecteerd worden als individu. Ze vertelt haar levensverhaal aan een overbuurvrouw. Dat doet ze op een groteske manier, zonder er erg in te hebben.

Met  Magda Van den Berghe en Daisy Mortelmans

05 Affiche Monologen Vrouwen boekje.jpg
06 Affiche Happily Eva boekje.jpg

Happily Divorced & Dagboek van Eva

Eddy Van Ginckel & Dario Fo

Vrijdag 8, Zaterdag 9, Zondag 10, Maandag  11 april 2022 - Den Beulebak

“Happily Divorced”

Jef maakt zichzelf wijs dat hij een “gelukkig gescheiden” man is, die meer dan ooit geniet van het 'luilekker' leventje in zijn eentje, hoewel deze overschakeling eerst niet zo vanzelfsprekend verliep. ​Hij schetst de problemen die met deze situatie gepaard gingen en hoe hij deze één voor één wist op te lossen. Hij praat over zijn enige dochter Kristel, zijn pas ontdekte hobby’s, zijn nieuwe vrijheden en alle mooie dingen die hij op de ingeslagen weg tegenkwam.

“Het dagboek van Eva”

Het oerverhaal van de eerste mensen op aarde, verteld vanuit het perspectief van de vrouw. Eva vindt haar dagboek over de tijd in het paradijs terug, en leest er uit voor.

Het scheppingsverhaal wordt volledig vanuit haar standpunt weergegeven. De man blijkt een verbazingwekkend, vooral door directe impulsen gedreven wezen.

Met  Magda Van den Berghe en Leslie Van Looy

Eindeseizoen

Komedie

Vrijdag 20, Zaterdag 21, Zondag 22,  Maandag  23 mei2022 - Den Beulebak

11 Affiche Eindeseizoen boekje.jpg